Vitaliteitscoaching

Vitaliteits-coaching richt zich op het herstel van de energiehuishouding en van de verbinding tussen lichaam en geest. 

Het menselijk lichaam is een wonder der natuur, het loopt, het doet, het lacht, het danst, het werkt, het fietst.  Het is een prachtig mechanisme en heeft een enorme wijsheid. Alles is opgeslagen in elke cel van je lichaam. We nemen het vaak voor lief en gaan er pas aandacht aan besteden als we ziek worden of klachten krijgen.

Als je leert te luisteren naar je lichaam ga je ervaren dat het een enorme wijsheid heeft en heel zuiver antwoord geven op vragen.

Je nek zit vast: wat heb je allemaal op je nek genomen? Hoeveel mensen hebben geen last van rugklachten omdat ze maar bezig zijn hun rug recht te houden. Hoofdpijn? Teveel gepieker en gedachten. Het lichaam kan niet liegen, het geeft haarfijn aan hoe het is. Wat heeft jouw lichaam je te vertellen?

Bij burn-out of ziekte geeft het lichaam aan dat we uit balans zijn. Soms zo gevangen in ons overlevingsmechanisme  dat we niet meer kunnen voelen hoe het werkelijk is. De ratio is een meester in zelf-sabotage en gaat maar door en door tot je er soms letterlijk bij neer valt. Als je meer in contact bent met je lijf en wat het jou te vertellen heeft zul je minder snel uitvallen en eerder herstellen.

Vitaliteits-coaching kan ingezet worden bij ziekte, burn-out of lichamelijke klachten maar is ook zeer effectief bij  het vitaal blijven (preventief). Je leert je energiehuishouding goed te onderhouden (zelfmanagement) en de signalen van je lichaam serieus te nemen.