Wandel- en natuurcoaching

Waarom de natuur in?

Buiten is het altijd beter! Het geeft letterlijk lucht, ruimte en ontspanning. Moeder natuur is de beste heelmeester. Als je je slecht voelt en je maakt een wandeling in de natuur zul je je altijd beter voelen.

Buiten bewegen maakt dat je ontlaadt en ook weer oplaadt, de natuur geeft energie gratis en voor niets en is een enorm ondersteunde omgeving om met je vragen aan de gang te gaan.

Het is een ontspannen manier van coachen, het helpt je makkelijker naar de kern, naar je "ware natuur" als het ware. 

Het naast elkaar lopen geeft een andere dimensie aan een gesprek, er kunnen makkelijker stiltes vallen en oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Dat maakt het ook makkelijker pijnlijke of gevoelige zaken te bespreken.

In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën. Het werken met beelden uit de natuur is heel eenvoudig en doeltreffend,  je hoeft nergens over na te denken en je weet, een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Natuurcoaching is een vorm van wandelcoaching die verder gaat dan alleen wandelen en praten. Uitgangspunt bij natuurcoaching is dat de mens niet los staat van de natuur, maar er onderdeel van is en dat het coachproces ook een natuurlijk proces is.