Wandel- en natuurcoaching

Wandelcoaching is een is een ontspannen manier van coachen, het zet je letterlijk in beweging! Het volgt jouw tempo en helpt je stap voor stap bij jouw levens- en loopbaanvragen. Je hoeft hiervoor geen top conditie te hebben omdat het altijd afgestemd op jouw ritme en energie. Dat kan gaan van bankje naar bankje in het ene uiterste, of met een stevig tempo doorstappen in het andere.

Wandelen in de natuur geeft rust en ontspanning, je ont-laadt en laad weer op. Het helpt je letterlijk weer te gronden, te aarden en contact te maken met jezelf. Immers wij mensen zijn onderdeel van de natuur en moeder aarde is de beste heelmeester.

In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.

Het naast elkaar lopen geeft een andere dimensie aan een gesprek, er kunnen makkelijker stiltes vallen en oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Dat maakt het ook makkelijker pijnlijke of gevoelige zaken te bespreken.

Bij natuurcoaching werk je met beelden uit de natuur. Het is een fijne manier om het praten los te laten en meer in de ervaring en het voelen te komen. Het is eenvoudig en doeltreffend, immers een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Je werkt met eenvoudige oefeningen en bijvoorbeeld een mindfullness oefening of een loopmeditatie.

Een aantal keer per jaar organiseer ik een inspiratiewandeling, wandel- en natuurcoaching in een kleine groep (2- 6 deelnemers).

Een hele dag in de natuur waar in we bewegen, ervaren, stilstaan en ervaringen delen.

Resultaat volgens een van de deelnemers: het is zoiets als her-ijken, het buiten in de natuur zijn is een fysiek en mentaal oplaadmoment. De oefeningen helpen je om je gedachtenstroom te parkeren en aan te komen in het “hier en nu”.