Brinkman Coaching

Brinkman Coaching

Werkwijze / Methodieken

werkwijze methodieken training en coachingAls je een vraag hebt over leven of werk is het prettig dat je daar antwoord op krijgt, hoe zal je wellicht niet zoveel uitmaken. Door jarenlange ervaring heb ik gemerkt dat het werken met een combinatie van werkvormen die zowel ratio als gevoel aanspreken het beste resultaat geven. Hieronder licht ik een aantal van deze werkvormen toe. Naast ervaringsgericht werken maak ik in de loopbaancoaching ook gebruik van loopbaanopdrachten en indien gewenst met beroepskeuzetesten of persoonlijksheidstesten. Door samenwerking met landelijke loopbaanadviesbureaus heb ik een licentie om testen af te nemen.

Ervaringsgericht werken: wat betekent dat? Ervaringsgerichte werkvormen zijn bijvoorbeeld werken met ontspanningsoefeningen, mindfullness, visualisaties, beweging, muziek, tekenen, beelden, NLP en systemisch werk. Het zijn werkvormen die de totale mens aanspreken zowel het ervaren (beleving) en analyseren (ratio). De praktijk leert dat vooral methodieken die mensen even uit het gewone denk- en werkkader halen de meest verrassende en blijvende resultaten geven. Inzicht alleen is vaak niet voldoende om blijvende verandering in te zetten Ook geven deze werkvormen ruimte voor humor en plezier, wat relativerend  en vitaliserend werkt.

Confusius, een chinese wijsgeer sprak eens: Vertel het me en ik zal het vergeten, Laat het me zien en ik zal het onthouden, Laat het me ervaren en ik zal het eigen maken

© Erika Brinkman - Brinkman Coaching Nijmegen| Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 06-04-2016 .